August 16, 2016

BEST CRIME SHOWS ON NETFLIX

Mä tykkään katsoa paljon sarjoja ja erityisesti juurikin rikossarjoja. Niitä onkin tullut tässä ahmittua aikas lailla Netflixin ihmeellisestä maailmasta. En tiiä johtuneeko tämä tykästyminen rikossarjoihin siitä, että mun lapsuuden haaveammatti melkeinpä lukioon asti oli poliisi, vaiko siitä, että oon luonteeltani aika tiedon nälkäinen.

Täältä tulis siispä jo kolmas Netfix tips tyyppinen postaus! Jos edelliset on mennyt joltakulta ohi niin ne löytää täältä ja täältä. Tällä kertaa siis rikossarjoja tiedossa:

crime

The Killing (Jälkiä jättämättä). Yhdysvaltalainen sovitus tanskalaissarjasta Forbrydelsen (Rikos), joka sijoittuu Seattleen. Ensimmäiset kaudet käsittelevät 17-vuotiaan Rosie Larsenin raa'an murhan tutkimuksia sekä ihmissuhteita. Juoni on nerokkaasti rakennettu, sillä katsoja on syyllisestä ja vastauksista jatkuvasti täysin hakoteillä. Kolmas kausi alkaa uudella rikoksella, joka paljastuu kuviteltua vakavammaksi. Rikosten selvittämisen lisäksi sarja käsittelee päähenkilöiden, Sarah Lindenin ja Stephen Holderin, elämää: heidän ongelmia sekä lapsuuden traumoja. Sateinen Seattle korostaa entisestään sarjan synkkää tarinaa.

Johan Falk. Ruotsalainen rikostrilogia, joka kertoo Ruotsin poliisin erikoisyksikössä työskentelevän Johan Falkin elämästä.

 The Fall. Tapahtumapaikkana toimii Belfast, jossa sarjamurhaaja vaanii nuorehkoja uranaisia. Brittisarja on hidastemponen, jonka myötä sarja on todella vangitseva. Muista rikossarjoista poiketen, murhaaja selviää jo ensimmäisessä jaksossa, eikä sitä tarvitse itse arvuutella. Sarja seuraa siis yhtäläisesti sekä ylikomisario Stella Gibsonia sekä murhaaja Paul Spectoria, ja näin ollen katsoja pääsee olemaan kärpäsenä katossa sekä Gibsonin että Spectorin elämässä. Murhaaja on kaikkea muuta kuin tavallinen psykopaatti: empaattinen perheenisä, joka toimii tukihenkilönä surun musertamille ihmisille.

Arne Dahl. Trillerisarja Ruotsin rikospoliisin erikoisryhmästä nimeltä A-ryhmä.

Maria Lang: Crimes of Passion. Puck Ekstedt saa yliopistonsa johtajalta kutsun viettämään juhannusta saarelle ystäväjoukon kesken. Seuraavana aamuna Puck löytää kätketyn ruumiin, jolloin on täysin selvää, että murhaaja on yksi vieraista. Puck hälyttää häneen ihastuneen Einar Buren kanssa  apuun komisario Christer Wijkin. Pariskunta ja komisario alkavat yhdessä tutkimaan lomamurhaa.

Fjällbackamorden (Fjällbackan murhat). Camilla Läckbergin menestyskirjoihin perustuva Ruotsalainen rikosjännärisarja. Erican vanhemmat ovat juuri menehtyneet liikenneonnettomuudessa palatessaan sairaalasta kotiin, kun Erica päättää muuttaa perheensä kanssa sukunsa tyhjäksi jääneeseen taloon Fjälbackaan. Muuton keskellä vieras mies tulee varoittamatta tapaamaan Ericaa ja väittää olevansa hänen velipuolensa. Muutama päivä myöhemmin sama mies löydetään murhattuna ja  Erica alkaa penkomaan äitinsä menneisyyttä.

Den som dræber (Kylmäveriset tappajat). Tanskalainen poliisisarja, jossa apulaisylikomisario Katrine Ries saa tutkimusvastuun ensimmäisessä murhatapauksessaan. Keskeltä metsää on löytynyt haudattu naisen ruumis, joka paljastuu puolalaiseksi prostituoiduksi. Pian rikospaikalta löydetään neljä muutakin ruumista ja Ries huomaa jahtaavansa sarjamurhaajaa.

Den Röda Vargen (Punainen susi).  Menestyskirjailijan Liza Marklundin huippusuosittuihin romaaneihin perustuvat skandinaaviset rikoselokuvat, tukholmalaisesta Kvällspressenille työskentelevästä rikosjournalisti Annika Bengtzonista. Elokuva koostuu kuudesta jaksosta, jotka ovat toinen toistaan kiinnostavampia!

En pilgrims död (Pyhiinvaeltajan kuolema). Draamasarjan pääosassa on keskusrikospoliisin päällikkö Lars Martin Johansson, joka on turhautunut siihen, ettei Palmen murhaa ole saatu selvitettyä. Johansson kokoaa uuden tutkijaryhmän tutkimaan Plamen murhaa.

Marcella. Marcellan avioliitto on juuri päättynyt ja hän palaa Lontooseen poliisietsiväksi 12 vuoden tauon jälkeen. Vuosikymmenen takainen sarjamurhaaja on tehnyt Lontooseen paluun ja jatkaa veritekojaan entiseen tyyliin: tukahduttaa uhrinsa kaulaan teipatulla muovipussilla. Sarja on ennenkaikkea poliisisarja, mutta myös perhedraama täynnä kauhua.

Stranger things. 1983 vuoteen sijoittuva scifinen kauhusarja, jonka keskiössä on neljän Dungeons & Dragons -roolipelejä rakastavan pojan kaveriporukka, joista Will katoaa heidän peli-iltansa jälkeen jälkiä jättämättä jäljettömiin. Lasten lisäksi Willin katoamista yrittävät selvittää hermonsa menettänyt pojan äiti ja veli, sekä kaupungin sheriffi. Kaupunkiin ilmestyy läheisestä tutkimuslaitoksesta karannut siilitukkainen pikkutyttö, jonka käytös on varsin poikkeuksellista. Asiaan liittyy hallituksen salaisia kokeita, yliluonnollisia voimia ja portteja toiseen ulottuvuuteen.

Bron | Broen (Silta) Nimestäkin voi jo päätellä kyseessä olevan tanskalais-ruotsalainen (rikos)sarja. Nimi johtaa juurensa sarjan keskeisestä tapahtumapaikasta, Juutinrauman sillasta, joka yhdistää Tanskan Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön. Sarja alkaa kun valvomossa ihmetellään sillan valojen sammuvan perä toisensa jälkeen. Kun 45 sekunnin päästä valot jälleen syttyvät, löytyy sillalta Ruotsin ja Tanskan rajalle tarkoin aseteltu naisen ruumis. Sekä Malmön että Kööpenhaminan rikospoliisit alkavat yhdessä tutkia murhaa.

Löytyykös sieltä teikäläisistä muitakin rikossarjoihin tykästyneitä? 

PS. Mulle saa muuten vinkata (ja täytyykin!) lisää hyviä rikossarjoja, jos teiltä löytyy jotain suositeltavaa näiden lisäksi! 
SHARE:

2 comments

  1. taas joku suosittelee stranger thingsiä :-D ehkä mun pitäis vihdoinkin alkaa kattoo sitä! suosittelen muuten sulle how to get away with murderia jos et oo vielä kattonu! ja orphan blackia! :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strange thing oli kyllä älyttömän hyvä ja koukuttava vaikkakin hieman poikkeava noista muista! Mun kaveri ehtikin jo vinkata tosta how to get away with murder sarjasta, mutta nythän mä voisin kakkos tuottaria odotellessa tsekata ton orphan blackin läpi, kiitos paljon siis vinkistä :-)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig