January 20, 2016

MY FAVORITE NETFLIX SHOWS

Nyt kun kunnon pakkasia piisaa, niin uskon ettei teistä(kään) kovin moni mielellään halua poistua ulkomaailmaan - paitsi vasta sitten kun on pakollisia velvollisuuksia hoidettavana... Kuten jo aikaisemmassa postauksessa kerroin viettäneeni pitkälti tämän alku vuoden lämpimässä peittojen alla ja The O.C. parissa, ajattelin tulla jakamaan teille mun ehdottomat sarjasuosikit! Mä rakastan seurata sarjoja ja mulla onkin ollut koko Netflixin olemassaolon ajan jokin sarja seurannassa ja niitähän on tullut tässä katsottua aika urakalla. Luonnoksista löytyy myös tekeillä oleva samanlainen vinkkipostaus, mutta vain elokuvista - pistäkääs korvan taakse! Sen enempää löpisemättä niihin mun omiin sarjasuosikkeihin:

collage-vert-vert
 
Orange is the new black — tämä on varmasti jokaiselle jo tutuksi tullut Netflixin omana tuotantona. Komedia/draamasarja kertoo hyvin toimeentulevasta kolmekymppisestä naisesta, joka joutuu nyt maksamaan vuosien takaisista hölmöilyistä. Vankilassa Chapman tapaa entisen rikoskumppaninsa sekä rakastajattarensa Alex Vausen, jonka huumerahojen salakuljetuksesta hän nyt istuu. Sarja keskittyy henkilöhahmoihin ja niihin tuo lisää syvyyttä heidän elämistä näytetyt takaumat - kuinka he joutuivat vankilaan ja oliko olosuhteet oikeudenmukaiset?  Ensimmäinen tuotantokausi haali kaiken kaikkiaan kaksitoista Emmy-ehdokkuutta. Tämä jos mikä on koukuttava sarja!  Mä ahmin valehtelematta tuottarit alle viikossa... Onneksi nelonen on pikapuoliin tulossa!

Dexter — palkittuun romaaniin Dexterin pimeät unet perustuva yhdysvaltalainen draama/trilleri televisiosarja, Miamin väkivaltarikosten rikospaikkojen veritutkijasta sekä sosiopaatti sarjamurhaajasta Dexter Morganista. Muista poiketen, Morganin uhrit valikoituvat myös itse murhaajista, jotka eivät ole joko (vielä) jäänneet kiinni tai oikeus on tuominnut syyttömiksi. Dexter saa työpaikkansa ansiosta ensisijaisesti tietoa murhaajista ja näiden liikkeistä sekä pystyy myös peittelemään kätevästi omia jälkijään. Myöskin Dexter sarja on saanut lukuisia Emmy-ehdokkuuksia. Suosittelen!

White Collarmun lemppareista lempparein. Huipputaitava huijari, väärentäjä sekä varas jää kolme vuotta kestäneen kissa-hiiri-leikin jälkeen kiinni FBI:lle. Kun pitkään kestäneestä tuomiosta on jäljellä vain neljä kuukautta, onnistuu Neal Caffrey pakenemaan erittäin valvotusta vankilasta, mutta jää sitemmiten kiinni erikoisagentti Peter Burkenille, jonka konsultikseen Neal lopulta ryhtyy. Mä itse pidän kovasti rikosdraamasarjoista ja innolla odotan, että Netflixiin tupsahtaisi loputkin kaudet!

Narcos — paremman puoliskon uusi löydös ja meidän yhteinen tuttavuus kolumbialaisesta huumeparoni Pablo Escobarin elämästä. Tämä pohjautuu siis tosielämään huumekartellien levittäytymisestä ja sen laajenemisesta maailmanlaajuiseen toimintaan, samalla kun viranomaiset pyrkivät salvata kyseisten järjestöjen toimintaa.

Breaking Bad — Emmyillä palkittu trillerimäinen rikosdraama lukion kemianopettajasta Walter Whitesta, joka ylättäen sairastuu parantumattomaan keuhkosyöpään. Walterin vaimon sisko on naimisissa huumepoliisina työskentelevän Hankin kanssa, jonka kautta Walter saa tietoonsa metamfetamiinikaupoissa liikkuvista suurista rahasummista. Turvatakseen perheensä taloudellisesti ennen kuolemaansa, alkaa hän valmistamaan yhdessä vanhan oppilaansa kanssa metamfetamiinia - pimittäen tämän perheeltään. Sarja koukuttaa siinä, miten Heisenbergina tunnettu Walterin iso salaisuus tulee julki, vai viekö hän huumekeisarin tittelin hautaan asti.

Suits — draamakomediasarja lakimaailmasta, joka alkaa sattuman kautta Miken ajautuessa työhaastatteluun puolustuskonkari Harvey Specterille, joista muodostuu yhdessä asianajajakaksikko. Sarjalle ominaista on nimensäkin mukaisesti viisinumeroiset hintalapun arvoiset puvut ja niistä muodustuneet vitsit. Hypetyksen todellakin ansainnut sarja, sillä tämä on valehtelematta parasta lakidraamaa kautta aikojen!

Sons of Anarchy — tätä mä olen vilkuillut aina sillä silmällä, kun mun poikaystävä on tapittanut tätä ja myöhemmiten aloin myös itse kiinnostumaan tästä sarjasta! En aluksi uskonut tän aiheen sytyttävän mua sitten ollenkaan, mutta kai sitä nähtävästi täytyy kaikelle antaa mahdollisuus. Draamasarja kertoo siis moottoripyöräkerhona toimivasta Sons of Anarchy yhteisöstä, heidän arjesta ja monista ihmissuhdesotkuista. Näyttelijäkaarti sekä heille luodut mielenkiintoiset henkilöhahmot on erityisesti mainitsemisen arvoisia ja ehkäpä just se syy, miksi jopa minä(kin) aloin tätä innolla seuraamaan.

Annika Bengtzon — menestyskirjailijan Liza Marklundin huippusuosittuihin romaaneihin perustuvat skandinaaviset rikoselokuvat, tukholmalaisesta Kvällspressenille työskentelevästä rikosjournalisti Annika Bengtzonista. Elokuva koostuu kuudesta jaksosta, jotka ovat toinen toistaan kiinnostavampia! Mä itse liputan niin suuresti rikossarjojen puolesta, että mä pidin tästä ja erittäin paljon.

Bron / Broen — nimestäkin voi jo päätellä kyseessä olevan tanskalais-ruotsalainen (rikos)sarja. Nimi johtaa juurensa sarjan keskeisestä tapahtumapaikasta, Juutinrauman sillasta, joka yhdistää Tanskan Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön. Sarja alkaa kun valvomossa ihmetellään sillan valojen sammuvan perä toisensa jälkeen. Kun 45 sekunnin päästä valot jälleen syttyvät, löytyy sillalta Ruotsin ja Tanskan rajalle tarkoin aseteltu naisen ruumis. Sekä Malmön että Kööpenhaminan rikospoliisit alkavat yhdessä tutkia murhaa. Jopa mua jännitti illan pimeinä tunteina katsoa tätä sarjaa ja sainkin juuri ensimmäisen kauden päätökseen!

Californication — draama-komediasarja, jota mä aloin myös katsomaan sivusilmällä mun poikaystävän katsoessa kyseistä sarjaa. Sarja kertoo kirjailijasta Hank Moodysta, joka tuntuu olevan jatkuvasti laskukierteessä. Hank on riippuvainen elämäntyylistään, mihin kuuluu pitkälti vain viinaa ja seksiä, kun kirjoituskaan ei luista. Hän myös havittelee ex-vaimoaan takaisin, johon sarjan pääjännite kohdistuukin: saako Hank hölmöilyistä huolimatta sulatettua naisensa sydämen uudestaan?

The O.C. —  voi vitsit kun huomasin, että kaikkien aikojen hehkutetuin sarja on päätynyt Netflixiin! Klikkasin kyllä heti ensimmäisen jakson pyörmiään, ehkäpä myös toisen, kolmannen ja neljännenkin... Mä en itse ole siis katsonut tätä aikaisemmin, koska seurasin Gossip Girliä silloin silmät tarkkana. The O.C. on siis varsinaista herkkua teinidraamasta, joka kertoo Kalifornian Newport Beachin hienostoalueen teinien ja heidän vanhempien elämästä - jos joku ei vielä tiennyt!

The Blacklist —  yhdysvaltalainen rikosdraamasarja, joka kertoo FBI-agentin Elizabeth Keenin ja nerokkaan rikollisen Raymond "Red" Reddingtonin yhteistyöstä, heidän etsiessään vaarallisia mustan listan rikollisia. Tässä sarjassa on joku, mikä koukuttaa ja pahasti! Ehkäpä just tuo salamyhkäinen Red?

Löytyykös ruudun sieltä puolelta samoja suosikkisarjoja tai ehkäpä joku saattoi jopa löytää uutta katsottavaa?
SHARE:

2 comments

  1. Ah, breaking bad, suits sekä silta on kyllä loistavuutta. Narcosia on myös kehuttu, pitänyt myös jo jonkin aikaa aloittaa sen katsominen! Ehkä nyt olisi sen aika kun syksy tekee tuloaan :) Jos et ole vielä katsonut Jessica Jonesia niin luulen että myös se voisi olla sun mieleen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo ne on kyllä ihan huippuja, erityisesti Silta! Ja hei iso kiitos vinkistä, mulla just sopivasti loppu edellinen sarja ja oonkin tässä etsiskellyt uutta katsottavaa :-)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig